Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 131
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
ističe zakonski rok

Laburisti objavili izvještaj, lani 'zaradili' 600.000 kuna

Dragutin Lesar (1)
Nel Pavletic/PIXSELL
26.02.2013.
u 14:25

Stranka koja ne preda izvještaj do 1. ožujka gubi pravo na financiranje iz državnog proračuna na tri mjeseca

Hrvatski laburisti prva su stranka koja je javno objavila financijski izvještaj za 2012. godinu. Kako su sami izvijestili na svojoj internetskoj stranici, lani su zabilježili prihode u iznosu od 2,1 milijun kuna te rashode od 1,5 milijuna, pa su tako ostvarili višak od 593,784 kune. S obzirom na preneseni višak iz 2011. od 686,983 kuna, laburisti su 2012. završili s 1,3 milijuna kuna koje će, kako kažu, najvećim dijelom utrošiti za financiranje aktivnosti vezanih za lokalne izbore. Najveći dio lanjskih prihoda, gotovo dva milijuna kuna, stranka je dobila iz proračuna iz sredstava za rad političkih stranaka koja se dodjeljuju strankama s obzirom na broj osvojenih mandata u Saboru.

Od nezavisnih zastupnika prvi su svoje izvještaje objavili Ivan Grubišić i Deneš Šoja, pa je tako Grubišić prijavio 325.757 kuna koje je dobio iz proračuna, dok su mu rashodi bili 84.014 kuna. Šoja je prijavio 528.851 kuna ukupnih priljeva na račun, od čega je veći dio koji je dobio kao zastupnik, a oko 180.000 je novac koji je dobio kao naknadu troškova izborne kampanje na što ima pravo kao kandidat nacionalne manjine koji je postao zastupnik u Saboru. S obzirom na ukupni odljev novca s računa u iznosu od 441.060, Šoja je na računu krajem godine imao 99.796 kuna.

Druge stranke i nezavisni zastupnici još nisu objavili svoja izvješća, a ukoliko to ne učine do 1. ožujka gube pravo na redovito godišnje financiranje iz državnog proračuna na tri mjeseca.  

>> Branko Vukšić: Siguran sam da ću ući u drugi krug izbora

Komentara 3

OB
-obrisani-
15:13 26.02.2013.

Ti "populisti" predali su 18 zakonskih prijedloga, ali ih je vladajuća većina odbila bez milosti. A onda te prijedloge postupno pretočili u vlastite. Da ne bi narod pomislio da vladajući nemaju pojma.

Avatar Khuen-Héderváry
Khuen-Héderváry
18:36 26.02.2013.

Bilo bi posebno zaniljivo vidjeti izvore te "zarade", posebno jer je čelništvo puno bivših HNSo-ovaca Čačićeve škole i sindikalaca. Malo sam sumnjičav imajući u vidu da gospodin Lesar praktički nema dana radnog staža osim kao tzv društveno-politički djelatnik a jošš k tome ima samo SSS. Takvi samo u politici mogu prosperirati.

DU
Deleted user
22:08 26.02.2013.

za te pare su se mogli malo više potrudit oko najvažnijeg zakona- zakona o referendumu! mala strančica zadovoljna svojom pozicijom koja ne bi znala što bi kada bi dobila vlast.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije